Diverse foto’s en documenten uit nalatenschap Maarten van Duijn

 

Stadsgezicht Dokkum vanaf het gemeentehuis

Stadsgezicht op o.a. de Vleesmarkt jaren vijftig

Na een tip van de historische vereniging De Sneuper ontvingen wij van de familie Van Duijn uit Feanwâlden foto’s  – zoals bijgaande stadsgezicht op o.a. de Vleesmarkt uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, genomen vanaf het stadhuis van Dokkum – van Dokkum uit de nalatenschap van hun vader Maarten van Duijn. Van Duijn senior was jarenlang werkzaam op het stadhuis van Dokkum en later op het gemeentehuis van Dongeradeel. Hij is begonnen als conciërge en heeft zich in de loop der jaren opgewerkt tot hoofd van de afdeling Burgerzaken. De heer Van Duijn was daarnaast zeer actief in het Dokkum verenigingsleven. Naast de foto waren er ook documenten, herinneringspenningen die met de stad Dokkum hadden te maken en boekwerkjes.
De foto’s zijn voor een groot deel gescand en een voorproefje heeft al op onze Facebook-pagina gestaan.
De aanwinsten worden toegevoegd aan de collectie Handschriften en Diversen.

 

 

 

 

Inloggen