Volgt u onze Facebook-pagina al?

Een van de geformuleerde doelstellingen van Streekargyf Noardeast-Fryslân is om meer en duidelijker naar buiten te treden. Dit willen wij niet alleen bewerkstelligen door het, eventueel in samenwerking met de bibliotheek, organiseren van tentoonstellingen en lezingen maar ook door het lanceren van een nieuwe website die in de loop van de maand april 2020 wordt voorzien. Maar ook door meer gebruik te maken van de mogelijkheden van de social media.

Zo heeft het Streekargyf vanaf oktober 2019 een eigen Facebook pagina. Op deze pagina wordt niet alleen regelmatig getoond wat er zoal aan pareltjes (foto’s en documenten) is te vinden is in de rijke collecties van het Streekargyf. Het Streekargyf herbergt namelijk niet alleen de archieven van de voormalige gemeenten Dokkum, Oost- en Westdongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. maar beheert ook de archieven van de aangesloten gemeenten Dantumadiel, Ameland en Schiermonnikoog’. Daarnaast heb veel bedrijven, kerken, scholen, particulieren en instellingen er hun archief ondergebracht.

De pagina wil ook een platform bieden aan alle particuliere  en overige initiatieven op terrein van de geschiedenis in Noardeast-Fryslân. En zeker nu de studiezaal van het Streekargyf tijdelijk gesloten is door de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het corona-virus is een bezoekje aan de pagina zeker de moeite waard, om in ieder geval te kunnen beseffen hoe rijk de historie van dit gebied nog altijd is. Een aantal van duizend min of meer vaste volgers gingen u hierin al voor.

 

Inloggen