Code: HC 1, boek over de oorlog in Burdaard

Op 15 april, de datum dat Fryslân 75 jaar geleden werd bevrijd, ontving burgemeester Johannes Kramer van de gemeente Noardeast-Fryslân, het eerste exemplaar van het boek Code: HC 1 verzet uit dankbaarheid uit handen van de schrijver Sijbren van der Velde uit Burdaard. In het boek staan vele oorlogsverhalen die zich in Burdaard en voorheen Wânswert oan de Streek hebben afgespeeld. De titel van het boek behoeft mogelijk enige uitleg: de geheimcode HC 1 staat voor zondag 1 uit de Heidelbergse Catechismus; Wat is uw enige troost in het leven? Politieman en oorlogsslachtoffer Klaas Westra had deze notitie rechtsboven in zijn laatste brief gezet, alleen herkenbaar voor zijn familie en de kerkgangers in Burdaard.

Het boek van Van der Velde is verkrijgbaar via e-mailadres: 15april1945@gmail.com of telefonisch: 0519-332654.

 

Inloggen